Wanhao 4S 3D Printer

WANHAO Duplicator 4S Steel ExoFrame – 3D printer med stålchassi och plats för två Filament baktill, svart


Det senaste tillskottet i Duplicator 4 familjen är 4S. Den bygger på den mycket uppskattade föregångaren 4x men med en hel del uppgraderingar och förbättringar.


 Stålchassi


Den första stora förbättringen är att man har gjort hela ramen i stål. Detta ökar vikten och därmed också stabiliteten på skrivaren.


Uppvärmd byggplatta och slutet utrymme


För att man skall kunna skriva ut med så många olika typer av filament som möjligt har man på 4S en uppvärmd byggplatta. Vad den gör är att man drastiskt minskar risken för s.k. ”warping” och krympning av framför allt ABS filament. Men även vid användning av andra filamenttyper så är det en stor fördel att ha en uppvärmd byggplatta då det gör att man får en bättre vidhäftning.


Duplicator 4s har också ett helt slutet utrymme för att temperaturen skall hållas så jämn som möjligt och att utskriften inte utsätts för drag eller stora temperaturväxlingar i onödan.


MK10 Extruder


Duplicator 4s är utrustad med den välbeprövade MK10 extrudern som är ett stort steg framåt. På denna version så har du dubbla extruders. Detta innebär att nya och spännande möjligheter öppnar sig. Du kan använda den ena extrudern till stödmaterial som exempelvis HIPS eller PVA. PVA är ett vattenlösligt material som gör att du kan skriva väldigt invecklade utskrifter med stödmaterial där du i andra fall omöjligt hade haft möjligheten att ta bort detta.


Många ser också möjligheter i det faktum att du även kan använda två olika färger eller material för att tillverka ”snyggare” utskrifter.


Du har nu även möjlighet att uppgradera din hot end till ett så kallat ”all metal hot end” . Detta är perfekt om du skall arbeta i nylon eller metallbaserade filament som ofta sliter väldigt hårt på munstycket.


På framsidan så hittar du en stor LCD display med lättskötta kontroller. Här hittar du också den inbyggda SD kort läsaren. Det finns många fördelar med att köra sina utskrifter från ett kort, du är givetvis inte beroende av att skrivaren står i anslutning till din dator utan kan ha den placerad i ditt hobbyrum, garage eller kontor – var du vill. För bara över dina filer från din mjukvara till ditt kort, tryck på print och skrivaren sköter resten.


Mått(BxDxH): 466x320x382mm


ARTNR 10360

Wanhao 4S 3D Printer